Si të merrni Codice Fiscale në internet – Udhëzues përfundimtar

Si të merrni një kod tatimor -Codice Fiscale në internet?

Nëse po pyesni nëse mundeni të merrni një Codice Fiscale në internetnumri tatimor /  italisht Kodi tatimor / ID-ja tatimore italiane )  përgjigjja është PO! Është falas & e lehtë, edhe nëse fillimisht mund të jetë konfuze, edhe pasi kërkimi i “Codice Fiscale Italy online” ose fjalë kyçe të ngjashme në Google nuk mori ndonjë përgjigje të mirë.
 
Të gjithë mund ta marrin, ju siguroj, edhe nëse nuk jeni ende në Itali dhe nuk e keni ende vizën tuaj & leje qëndrimi (permesso di soggiorno).
 
Pse jam kaq i sigurt për ta shkruar atë? Sepse unë kam ndarë informacione me pagesë me njerëz nga shumica e vendeve të botës se si të marr Codice Fiscale në Itali online ose offline për shumë vite.
 
Me pak durim, të gjithë kanë marrë “Codice Fiscale” për pak ose aspak përpjekje. Thjesht besoni procesit & merr në linjë Codice Fiscale.
 
Gjithmonë mund të kërkoni ndihmë për plotësimin e formularit Codice Fiscale për ju nëse plotësimi i tij duket shumë i ndërlikuar (nuk është! 😉 ). Fatmirësisht, si alternativë, nëse nuk jeni ende në Itali, mund të aplikoni në çdo italisht autoritetet konsullore në vendin tuaj të banimit.
 
Shumica e rasteve çdo gjë mund të bëhet online, pa pasur nevojë të udhëtoni në kryeqytet (ose në disa qytete më të mëdha) të vendit tuaj. Mund të jetë shumë i shpejtë ose mund të marrë më shumë kohë sesa ta aplikoni vetë në internet pasi duhet ta merrni më shpejt se sa vonë për të shmangur stresin më vonë, veçanërisht nëse nuk jeni të njohur me burokratët italianë.

Si mund ta marr Codice Fiscale në internet?

Si të aplikoni për një kod tatimor italian (si ta bëni Codice Fiscale në internet) me 3 hapa lehtësisht:

Procesi në si të aplikoni për Codice Fiscale nga Shtetet e Bashkuara në internet & si të aplikoni për Codice Fiscale nga SHBA

si të aplikoni për Codice Fiscale nga MB, është e njëjta,

nuk ka rëndësi se nga cili vend po aplikoni, brenda apo jashtë BE-së (përfshirë vendet e Shengenit).

1. SHKARKO FORMULARI I APLIKIMIT PËR KODI FISKALE 

Printoni dhe plotësoni formularin zyrtar nga faqja e internetit e Agenzia delle Entrate, shkruani informacionin tuaj direkt në .pdf (rekomandohet). Formulari dhe udhëzimet janë në SHQIP | GJERMANI | SPANISHT | ITALIANE | FRENGJISHT | SLLOVENISH

Udhëzues i plotë si të plotësoni formularin Codice Fiscale?

Për të mësuar shpejt si të plotësoni formularin Codice Fiscale: KODI I PLOTËSUAR FORMULARI I APLIKIMIT FISKALE PËR TË APLIKUAR – SIIM METSLA
 
P.S.: Provinca mbetet EE, pasi ju duhet të futni adresën tuaj të vendbanimit në vendin tuaj të origjinës (JO NË ITALI),
P.S.S.: Sigurohuni që të fusni formën e datës së ditëlindjes si DAY/MONTH/YEAR (dhe jo si në SHBA MONTH/DAY/YEAR).

2. PRINT & SHENJË & SKANI FORMULARI

Nëse nuk e keni bërë ende, plotësoni atë me stilolaps me SHKRONJA KAPITALE. Për të shpejtë & skanim i lehtë .pdf mund të përdorni aplikacionin falas si “Evernote Scannable” për iOS ose CamScanner për Android. P.S.: Mund të përdorni gjithmonë të njëjtën procedurë për të ndryshuar në linjë Codice Fiscale tuaj pas ndryshimit të emrit. Vetëm X në .pdf në 2 (në vend të 1) dhe shtoni kodin tuaj aktual Fiscale.

3. DËRGONI EMAIL PËR TË APLIKONI PËR FISKALE TUAJ KODIC

Dërgo emailin për të aplikuar për Codice Fiscale në internet së bashku me kopjen e vlefshme të faqes kryesore të pasaportës ose Kopje e kartës së identitetit të qytetarit të BE-së me faqe nënshkrimi të dukshme (nganjëherë në pjesën e pasme të kartës së identitetit) & përpiquni të mbani madhësinë pak MB.

Sa kohë për të marrë Codice Fiscale në internet?

Zakonisht duhen disa ditë pune (korrik/gusht/shtator, dhjetor/janar mund të zgjasin periudha më të gjata të pushimeve). ju do të merrni mbrapsht kodin tuaj të vlefshëm tatimor të Kodit Fiscale italian, njësoj si ky:
 
 
P.S.: Nëse ata përgjigjen duke kërkuar një vizë të vlefshme & leje jetese (permesso di soggiorno), provoni një email tjetër të Agenzia della Entrate.
P.S.S: Kontrolloni që të gjitha informacionet të jenë të sakta dhe në rast se përgjigjuni të njëjtit email, nëse është e nevojshme, për korrigjimin.

Si mund të marr Codice Fiscale në Itali, dikur tashmë këtu?

Si të aplikoni për Codice Fiscale nga Italia & Si të aplikoni për Codice Fiscale nga Italia, Si të aplikoni për kodin tatimor italian & Si të aplikoni për një kod tatimor italian: Unë tashmë kanë shkruar gjithashtu se si të merrni Codice Fiscale në Itali & si të merrni Codice Fiscale në Milan & si të merrni Codice Fiscale në Romë ose në çdo qytet tjetër në Itali ku e gjeni veten, procesi është gjithmonë i njëjtë.
 
Aplikoni në internet me adresën e vendbanimit të vendit tuaj ose shkoni në një zyrë lokale të Agenzie delle Entrate. Nëse keni hyrë në vend me vizë punonjësi, ju jeni tashmë pronari i kodit tatimor, pasi ai është lëshuar me vizë për Agjentët diplomatikë italianë ose konsullatat jashtë vendit.
 
Ju mund të shkoni në një zyrë të Agjencisë Italiane të të Ardhurave që është e pranishme në çdo qytet tjetër më të madh në Itali dhe të plotësoni një formular për kodin tuaj personal tatimor italian – Codice Fiscale. Në zyrë, do të merrni një letër të printuar A4 që ka kodin tuaj zyrtar tatimor.
 
Këshillë profesionale: Tashmë mund të sillni & formularin e mbushur me ju. Merrni me vete edhe kopjendokumentit tuaj (pasaportë të vlefshme ose kartë identiteti të lëshuar nga shteti vendor  i vendbanimit. Edhe ato të vlefshme duhet të kenë foto dhe nënshkrim.
 
Më pas ju duhet vetëm të sillni formularin tuaj të plotësuar të aplikimit & ID-në tuaj në zyrën më të afërt të Agenzia delle Entrate (Agjencia Italiane e të Ardhurave). Për të gjetur më të afërtin, thjesht kërkoni për “Agenzie delle Entrate” në Google Maps në qytetin tuaj në Itali.
 
Më mirë shkoni gjithmonë në mëngjes, herët, disa ditë janë të mbyllura edhe për botim. Merrni numrin tuaj të pyetjes dhe prisni radhën tuaj. Ata do të fusin të dhënat tuaja dhe menjëherë do t’ju japin me versionin zyrtar në letër të numrit tuaj unik të identifikimit tatimor Itali ( kodi tatimor italian).
 
Nëse nuk keni një printer, mund të email . pdf në një nga “copisteria” të shumta (printera dhe kopjues) dhe lërini ta printojnë për ju. Mund të gjeni gjithashtu një kopje të formularit të aplikimit Codice Fiscale në anglisht në zyrën e Agenzia delle Entrate (Agjencia Italiane e të Ardhurave).

Mund të gjeni gjithashtu një listë të të gjitha zyrave të Agenzia delle Entrate (Agjencia Italiane e të Ardhurave) në internet: https://www1.agenziaentrate.gov.it/indirizzi/agenzia/uffici_locali/lista.htm?m=2&pr=MI

Nëse keni aplikuar për një kartë sigurimi shëndetësor italian (Tessera Sanitaria) do të merrni kartën dhe ajo do të ketë kodin tuaj  Codice Fiscale (italisht < b>kodi tatimor) i printuar në pjesën e pasme të Tessera Sanitaria.

Si të merrni kartën Codice Fiscale (kartë plastike)?

Nuk ka më kartë plastike të veçantë, por si alternativë mund të përdorni aplikacione falas si “iTesserino” që gjeneron kodin bar nga Codice Fiscale për ta pasur gjithmonë me vete për ta shfaqur , kur nevojiten për skanime, shembull në zyrën e mjekëve ose kur dërgoni një paketë nga Posta Italiane – Poste Italiane (funksionon në të njëjtën mënyrë si aplikacioni për të gjitha kartat tuaja të Besnikërisë së Dyqanit si Stocard).

Ndoshta ndonjëherë e keni pyetur veten se çfarë është një identifikues tatimor ital?

Për individët, Codice Fiscale është numri kombëtar i identifikimit dhe kodi tatimor, i krijuar në bazë të të dhënave personale dhe përbëhet nga 16 karaktere alfanumerike. Numri italian i identifikimit tatimor Kodi Fiscale (TIN) është i ngjashëm me Numrin e Sigurimeve Shoqërore (SSN) në SHBA, Numrin e Sigurimeve Kombëtare në MB , Numri NIE në Spanjë & numri BSN në Holandë. ID-ja tatimore e të gjithëve është unike.
 
Codice Fiscale është një kombinim personal dhe unik i shkronjave dhe numrave për të identifikuar çdo person në Itali . I vetmi Kodi Fiskal i vlefshëm (kodi tatimor italian) lëshohet vetëm drejtpërdrejt nga Agenzia delle Entrate (Autoriteti Italian i të Ardhurave) dhe llogaritet nga informacioni personal emri(et) dhe mbiemri(et), data dhe qarku i lindjes. Gjithashtu, nuk ka asnjë fotografi të pronarit (si çdo tjetër). ID tjetër e vlefshme).

Si të gjeneroni Codice Fiscale tuaj?

Ju mund ta llogarisni vetë Kodin tuaj Fiscale jozyrtar për të kontrolluar nëse është i vlefshëm (ose/dhe nëse nuk mbani mend të keni një të tillë). Kërkimi i Kodit Fiskal: Gjeneruesi i Kodit Fiskal të Italisë / Gjeneruesi i Kodit Fiskal: Llogaritësi italian i kodit tatimor dhe qartë prezantimet si të gjenerohet kodin tuaj fiskal italian.

Si të kontrolloj kodin tim Fiscale?

Kontrollo vlefshmërinë e “Codice Fiscale” me indikacione të qarta. Një Kodi Fiscale (Kodi Tatimor Italian) është i ngjashëm me një US Numri i Sigurimeve Shoqërore (SSN), por kini parasysh se “SSN” në Itali do të thotë diçka krejtësisht tjetër.

Codice Fiscale është e vlefshme, por nuk e keni më certifikatën?

Ju gjithmonë mund të kërkoni një të re. Procesi është gjithmonë i njëjtë sesa të kërkosh një Certifikatë të re të Kodit Fiskal.

Çfarë mund të bëni me numrin tuaj tatimor?

Tax ID nuk është vetëm për pagimin e taksave në Itali. Përveçse ju nevojitet për të qenë në gjendje të studioni dhe të punoni në Itali (gjithashtu si profesionist i pavarur), të hapni një llogari bankare, të merrni me qira (për më shumë se 30 ditë) ose të blini një shtëpi, të nënshkruani kontrata komunale, edhe duke bërë blerje online, ose thjesht për të marrë një kontratë SIM/telefon celular dhe shumë raste të tjera për të marrë akses në një sërë shërbimesh. Karta SIM si Iliad mund të blini gjithashtu tani nga supermarkete si ESSELUNGA.
 
Shumica e rasteve ju duhet të regjistroheni në Shërbimin Kombëtar të Shëndetit Italian fortë (SSN Servizio Sanitario Nazionale), nëse qëndroni këtu për një periudhë më të gjatë se 90 ditë dhe keni nevojë për të edhe pasi të keni përdorur Kodin Fiskal (Kodi Fiskal Italian) për t’u regjistruar me Shërbimin Shëndetësor Kombëtar Italian (SSN Servizio Sanitario Nazionale), Kartën Italiane të Sigurimit Shëndetësor (Tessera Sanitaria) do të ketë Codice Fiscale Italy shtypur pas tij për përdorim të lehtë, kur ju kërkohet ta skanoni.
 
Karta Italiane e Sigurimit Shëndetësor (Tessera Sanitaria) ka të njëjtën kohëzgjatje të lejes së qëndrimit ndërsa Codice Fiscale ( Kodi Tatimor Italian) nuk skadon. Kjo do të thotë që edhe kur Karta Italiane e Sigurimit Shëndetësor (Tessera Sanitaria) skadon, ju mund ta përdorni atë si një kod tatimor italian (numri i identifikimit tatimor Italia).
 
Shpresoj t’i jam përgjigjur pyetjes suaj, Si të merrni Codice Fiscale në internet në Itali, deri tani, nëse jo, gjithmonë mund të MERRNI NDIHMEN IM  (shikoni të gjitha informacionet falas ose kërkoni ndihmë). Fat të mirë për të qëndruar në Itali për kohë të lirë & studioni ose ndoshta edhe filloni jetën tuaj të re (të punës) këtu! Nuk do të pendoheni për vendimin tuaj për të ardhur këtu. Tashmë ushqimi është shumë i mirë! Shijoje 😉 Do të isha më se i lumtur të isha në gjendje të ndihmoja: MERRNI NDIHMË PËR TË PLOTËSUAR FORMULARIN E APLIKIMIT PËR JU