Kako priti do Codice Fiscale na spletu – Ultimate Guide

Kako pridobiti italijansko davčno številko – Codice Fiscale na spletu?

Če se sprašujete, ali lahko dobite Codice Fiscale na spletu (italijanska davčna številka/ italijanska davčna številka/italijanska davčna številka)  odgovor je DA! Je brezplačen & enostavno, tudi če je najprej lahko zmedeno, tudi po iskanju »Codice Fiscale Italy online« ali podobnih ključnih besed v Googlu ni bilo dobrih odgovorov.
 
Vsakdo ga lahko dobi, zagotavljam vam, tudi če še niste v Italiji in še nimate vizuma & dovoljenje za prebivanje (permesso di soggiorno).
 
Zakaj sem tako samozavesten, da ga napišem? Ker že vrsto let za plačilo delim informacije z ljudmi iz večine držav sveta, kako pridobiti Codice Fiscale v Italiji na spletu ali brez povezave.
 
Z malo potrpljenja je vsakdo dobil svoj Codice Fiscale za malo ali brez truda. Preprosto zaupajte procesu & 5★ ★ ★ ★ ★ Pregled” & prinesite svoj Codice Fiscale v splet.
 
Vedno lahko prosite za pomoč pri izpolnjevanju obrazca Codice Fiscale če se vam zdi izpolnjevanje preveč zapleteno (ni! 😉 ). Na srečo se lahko kot alternativo, če še niste v Italiji, prijavite na katerem koli italijanščini. konzularni organi v vaši državi stalnega prebivališča.
 
V večini primerov je vse mogoče narediti na spletu, ne da bi morali potovati v glavno mesto (ali nekatera največja mesta) v vaši državi. To je lahko zelo hitro ali pa vzame več časa, kot da ga nanesete sami na spletu, saj ga morate dobiti prej kot slej, da se pozneje izognete stresu, še posebej, če niste seznanjeni z italijansko birokratijo.

Kako pridobim Codice Fiscale na spletu?

Kako zaprositi za italijansko davčno številko (kako narediti Codice Fiscale na spletu) v 3 korakih enostavno:

Postopek za kako se prijaviti za Codice Fiscale iz Združenih držav na spletu & kako se prijaviti za Codice Fiscale iz ZDA

kako se prijaviti za Codice Fiscale iz Združenega kraljestva, je enako,

ni pomembno, iz katere države se prijavljate, znotraj ali zunaj EU (vključno s schengenskimi državami).

1. PRENESI OBRAZEC ZA PRIJAVNICO CODICE FISCALE 

Natisnite in izpolnite uradni obrazec s spletnega mesta Agenzia delle Entrate, svoje podatke napišite neposredno v .pdf (priporočeno). (obrazec in navodila so v ANGLEŠČINANEMŠČISPANISH ITALIAN | FRANCOŠČINA | SLOVENŠČINA

Celoten vodnik kako izpolniti obrazec Codice Fiscale?

Če želite izvedeti hitro, kako izpolniti obrazec Codice Fiscale: PRED IZPOLNJENA KODA FISCALE VLOGA ZA PRIJAVO – SIIM METSLA
 
P.S.: Provinca ostane EE, saj morate vnesti naslov prebivališča v svoji matični državi (NE V ITALIJI),
P.S.S.: Poskrbite, da boste vstavili obliko datuma rojstnega dne kot DAY/MONTH/YEAR (in ne kot v ZDA MESEC/DAN/LETO).

2. NATISNI & SIGN & PREBERITE OBRAZEC

Če ga še niste, ga izpolnite s pisalom z VELIKIMI ČRKAMI. Za hitre & enostavno skeniranje .pdf, lahko uporabite brezplačno aplikacijo, kot je »Evernote Scannable« za iOS ali CamScanner za Android. P.S.: Vedno lahko uporabite isti postopek za spreminjanje Codice Fiscale na spletu po spremembi imena. Samo, vendar X v .pdf na 2 (namesto 1) in dodajte vaš trenutni Codice Fiscale.

3. POŠLJITE E-POŠTO, DA SE PRIJAVITE ZA VAŠO CODICE FISCALE

Pošljite e-poštno sporočilo, da se prijavite za svojo spletno stran Codice Fiscale skupaj z veljavnim izvodom glavne strani potnega lista ali Kopija osebne izkaznice državljana EU z vidno stranjo s podpisom (včasih na zadnji strani osebne izkaznice) & poskusite ohraniti velikost nekaj MB.

Kako dolgo je potrebno Codice Fiscale na spletu?

Običajno traja nekaj delovnih dni (julij/avgust/september, december/januar lahko traja daljša obdobja dopustov). prejeli boste nazaj svojo veljavno italijansko davčno številko Codice Fiscale, tako kot ta:
 
 
P.S.: Če odgovorijo z zahtevo za veljaven vizum & dovoljenje za bivanje (permesso di soggiorno), poskusite z drugim e-poštnim naslovom Agenzia della Entrate.
P.S.S.: Preverite, ali so vsi podatki pravilni, in v primeru, da odgovorite na isto e-pošto, če je potrebno, za popravek.

Kako lahko dobim Codice Fiscale v Italiji, ko je že tukaj?

Kako se prijaviti za Codice Fiscale iz Italije & Kako se prijaviti za Codice Fiscale iz Italije, Kako se prijaviti za italijansko davčno številko & Kako se prijaviti za italijansko davčno številko: Že so napisali tudi, kako dobiti Codice Fiscale v Italiji & kako pridobiti Codice Fiscale v Milano & kako priti do Codice Fiscale v Rimu ali katerem koli drugem mestu v Italiji, v katerem se znajdete, je postopek vedno enak.
 
Prijavite se na spletu z naslovom svojega prebivališča ali pojdite v lokalno pisarno Agenzie delle Entrate. Če ste v državo vstopili z vizumom za zaposlene, ste že lastnik davčne številke, saj je bila ta izdana z vizumom za Italijanski diplomatski agenti ali konzulati v tujini.
 
Lahko obiščete urad italijanske davčne uprave, ki je prisoten v vseh drugih večjih mestih v Italiji, in izpolnite obrazec za vašo osebno italijansko davčno številko – Codice Fiscale. V pisarni boste dobili natisnjen A4 papir, na katerem je vaša uradna davčna številka.
 
Profesionalni nasvet: Natisnjene & izpolnjen obrazec z vami. S seboj prinesite tudi kopijo svojega dokumenta (veljaven potni list ali osebno izkaznico, ki jo je izdala lokalna država , v kateri imate prebivališče. Veljaven morate imeti tudi fotografija & podpis.
 
Potem morate prinesti samo izpolnjen prijavni obrazec & vašo osebno izkaznico v najbližji pisarno Agenzia delle Entrate (Italijanska davčna agencija). Če želite najti najbližjega, preprosto poiščite »Agenzie delle Entrate« v Googlovih zemljevidih ​​v vašem mestu v Italiji.
 
Bolje je, da greste vedno zjutraj, zgodaj, nekaj dni so zaprti tudi zaradi objave. Pridobite svojo številko in počakajte, da pridete na vrsto. Vnesli bodo vaše podatke in vam takoj posredovali uradno papirnato različico vaše edinstvene davčne identifikacijske številke Italija ( Italijanska davčna številka).
 
Če nimate tiskalnika, lahko pošljete po e-pošti . pdf v enega od mnogih “copisteria” (tiskalnikov in kopirnih strojev) in jim dovolite, da jih natisnejo namesto vas. Kopijo prijavnega obrazca Codice Fiscale v angleščini najdete tudi v pisarni Agenzia delle Entrate (Italijanska davčna agencija).

Na spletu lahko najdete tudi seznam vseh uradov Agenzia delle Entrate (Italijanske davčne agencije): https://www1.agenziaentrate.gov.it/indirizzi/agenzia/uffici_locali/lista.htm?m=2&pr=MI

Če ste zaprosili za italijansko kartico zdravstvenega zavarovanja (Tessera Sanitaria), boste prejeli kartico in bo imela vaš  Codice Fiscale (italijansko < b>davčna številka), natisnjena na zadnji strani Tessera Sanitaria.

Kako do kartice Codice Fiscale (plastična kartica)?

Ločene plastične kartice ni več, ampak kot alternativo lahko uporabite brezplačne aplikacije, kot je “iTesserino“, ki generira črtno kodo iz vaše Codice Fiscale, da jo imate vedno pri sebi za prikaz , kadar je to potrebno za skeniranje, na primer v zdravniški ordinaciji ali pri pošiljanju paketa z italijanske pošte – Poste Italiane (deluje na enak način kot aplikacija za vse vaše kartice zvestobe Trgovine, kot je Stocard).

Morda ste se včasih spraševali, kaj je italijanska davčna številka?

Za posameznike je Codice Fiscale italijanska nacionalna identifikacijska številka in davčna številka, ustvarjena na podlagi osebnih podatkov in je sestavljena iz 16 alfanumeričnih znakov. Italijanska davčna identifikacijska številka Codice Fiscale (TIN) je podobna številki socialnega zavarovanja (SSN) v ZDA, številki nacionalnega zavarovanja v Združenem kraljestvu , številka NIE v Španiji & številka BSN na Nizozemskem. Davčna številka za vsakogar je edinstvena.
 
Codice Fiscale je osebna in edinstvena kombinacija črk in številk za identifikacijo katere koli osebe v Italiji . Edino veljavno Codice Fiscale (italijanska davčna številka) izda samo neposredno Agenzia delle Entrate (italijanska davčna uprava) in je izračunana na podlagi osebnih podatkov polno ime(a) in priimek(a), datum in okraj rojstva. Prav tako nima fotografije lastnika (kot katera koli druga). drugo veljavno osebno izkaznico).

Kako ustvariti svojo Codice Fiscale?

Svojo neuradno Codice Fiscale lahko izračunate sami, da preverite, ali je veljavna (ali/in če se ne spomnite, da bi jo imeli). Iskanje Codice Fiscale: Generator Fiscal Code Italy / Generator Codice Fiscale: kalkulator italijanske davčne kode in jasne uvode kako ustvariti vašo italijansko davčno kodo.

Kako preveriti moj Codice Fiscale?

Preverite veljavnost svojega Codice Fiscale z jasnimi navedbami. Codice Fiscale (italijanski davčni zakonik) je podobna številki socialnega zavarovanja ZDA (SSN),, vendar ne pozabite, da SSN v Italiji pomeni nekaj povsem drugega.

Codice Fiscale je veljaven, vendar nimate več potrdila?

Vedno lahko vprašate novega. Postopek je vedno enak kot zahteva za novo potrdilo Codice Fiscale.

Kaj lahko storite s svojo davčno številko?

Davčna številka ni samo za plačevanje davkov v Italiji. Poleg tega, da ga potrebujete za študij in delo v Italiji (tudi kot samostojni podjetnik), za odpiranje bančnega računa, za najem (za več kot 30 dni) ali nakup hiše, podpis pogodbe za komunalne storitve, celo nakupovanje prek spleta ali preprosto pridobitev pogodbe za SIM/mobilni telefon in še veliko več priložnosti za dostop do različnih storitev. Kartico SIM, kot je Iliad lahko tudi zdaj kupite v supermarketih, kot je ESSELUNGA.
 
V večini primerov se morate prijaviti pri italijanski nacionalni zdravstveni službi strong> (SSN Servizio Sanitario Nazionale), če ostanete tukaj dlje kot 90 dni in ga potrebujete tudi po uporabi Codice Fiscale (italijanska davčna koda) za registracijo z italijansko nacionalno zdravstveno službo (SSN Servizio Sanitario Nazionale), italijanska kartica zdravstvenega zavarovanja (Tessera Sanitaria) bo imela Codice Fiscale Italy natisnjena za preprosto uporabo, ko ste pozvani, da ga optično preberete.
 
Italijanska kartica zdravstvenega zavarovanja (Tessera Sanitaria) ima enako trajanje dovoljenja za bivanje, medtem ko Codice Fiscale ( Italijanski davčni zakonik) ne poteče. To pomeni, da lahko tudi ko italijanska kartica zdravstvenega zavarovanja (Tessera Sanitaria) poteče, jo lahko še vedno uporabljate kot italijansko davčno številko (davčna identifikacijska številka Italia).
 
Upam, da sem odgovoril na vaše vprašanje, Kako pridobiti Codice Fiscale na spletu v Italiji, do zdaj, če ne, lahko vedno  PRIDOBITE MOJ POMOČ  (oglejte si vse brezplačne informacije ali prosite za pomoč). Vso srečo, da ostanete v Italiji za prosti čas & študij ali morda celo začeti svoje novo (službeno) življenje tukaj! Ne boste obžalovali svoje odločitve, da ste prišli sem. Hrana je že tako dobra! Uživajte 😉 Več kot vesel bi bil, če bi lahko pomagal: ISI POMOČ ZA IZPOLNJEVANJE PRIJAVNEGA OBRAZCA ZA VAS