Kako dobiti Codice Fiscale online – Ultimate Guide

Kako dobiti talijanski porezni broj – Codice Fiscale online?

Ako se pitate možete li možete li dobiti Codice Fiscale online (talijanski porezni broj / talijanski porezni broj / talijanski porezni broj)  odgovor je DA! Besplatno je & jednostavno, čak i ako prvo može biti zbunjujuće, čak ni nakon pretraživanja “Codice Fiscale Italy online” ili sličnih ključnih riječi u Googleu nisu dobili dobre odgovore.
Svatko je može dobiti, uvjeravam vas, čak i ako još niste u Italiji i još nemate svoju vizu & boravišna dozvola (permesso di soggiorno).
Zašto sam tako siguran da to napišem? Jer već dugi niz godina uz naknadu dijelim informacije s ljudima iz većine zemalja svijeta kako dobiti Codice Fiscale u Italiji online ili izvan mreže.
S malo strpljenja svatko je dobio svoj Codice Fiscale uz malo ili nimalo truda. Samo vjerujte procesu & ★ ★ ★ ★ ★ Google Recenzija & nabavite svoj Codice Fiscale online.
Uvijek možete zatražite pomoć za ispunjavanje obrasca Codice Fiscale za vas ako ispunjavanje izgleda previše komplicirano (nije! 😉 ). Srećom, kao alternativa, ako još niste u Italiji, možete se prijaviti na bilo kojem talijanskom jeziku. konzularne vlasti u vašoj zemlji prebivališta.
U većini slučajeva sve se može učiniti online, bez potrebe za putovanjem u glavni grad (ili neke najveće gradove) u vašoj zemlji. To može biti vrlo brzo ili će vam trebati više vremena nego da ga sami primijenite putem interneta jer biste ga trebali nabaviti prije nego kasnije kako biste kasnije izbjegli stres, posebno ako niste upoznati s talijanskom birokratijom.

Kako mogu dobiti Codice Fiscale online?

Kako se prijaviti za talijanski porezni broj (kako napraviti Codice Fiscale online) u 3 koraka jednostavno:

Postupak do kako se prijaviti za Codice Fiscale iz Sjedinjenih Država online & kako se prijaviti za Codice Fiscale iz SAD-a

kako se prijaviti za Codice Fiscale iz UK, je isto,

nije važno iz koje se zemlje prijavljujete, unutar ili izvan EU (uključujući zemlje Schengena).

1. PREUZMITE OBRAZAC ZA PRIJAVU CODICE FISCALE 

Ispišite i ispunite službeni obrazac s web stranice Agenzia delle Entrate, napišite svoje podatke izravno u .pdf (preporučeno). Obrazac i upute su u ENGLESKI | NJEMAČKI | SPANISH | TALIJANSKI | FRANCUSKI | SLOVENSKI

Cijeli vodič kako ispuniti obrazac Codice Fiscale?

Da biste brzo naučili kako ispuniti obrazac Codice Fiscale: PREPOPUNJENI KODEK FISCALE PRIJAVNICA ZA PRIJAVU – SIIM METSLA
P.S.: Pokrajina ostaje EE, jer morate unijeti adresu prebivališta u svojoj zemlji (NE U ITALIJI),
P.S.S.: Obavezno umetnite obrazac datuma rođendana kao DAY/MONTH/YEAR (a ne kao u SAD MJESEC/DAN/GODINA).

2. PRINT & ZNAK & SKANIRAJTE OBRAZAC

Ako još niste, ispunite ga olovkom VELIKIM SLOVIMA. Za brze & jednostavno skeniranje .pdf-a možete koristiti besplatnu aplikaciju kao što je “Evernote Scannable” za iOS ili CamScanner za Android. P.S.: Uvijek možete koristiti isti postupak za promjenu Codice Fiscale online nakon promjene imena. Samo X u .pdf-u na 2 (umjesto 1) i dodajte svoj trenutni Codice Fiscale.

3. POŠALJITE E-MAIL DA SE PRIJAVITE ZA SVOJ CODICE FISCALE

Pošaljite e-poruku da se prijavite za svoj Codice Fiscale online zajedno s važećom kopijom glavne stranice putovnice ili Kopija osobne iskaznice državljanina EU-a s vidljivom stranom s potpisom (ponekad na poleđini osobne iskaznice) & pokušajte zadržati veličinu od nekoliko MB.

Koliko dugo možete dobiti Codice Fiscale online?

Obično je potrebno nekoliko radnih dana (srpanj/kolovoz/rujan, prosinac/siječanj može potrajati i dulje vrijeme godišnjeg odmora). dobit ćete natrag svoj važeći talijanski porezni broj Codice Fiscale, baš poput ovog:
P.S.: Ako odgovore tražeći valjanu vizu & životnu dozvolu (permesso di soggiorno), pokušajte s drugom e-poštom Agenzia della Entrate.
P.S.S: Provjerite jesu li sve informacije točne i u slučaju da odgovorite na istu e-poruku, ako je potrebno, za ispravak.

Kako mogu nabaviti Codice Fiscale u Italiji, kada je već ovdje?

Kako se prijaviti za Codice Fiscale iz Italije & Kako se prijaviti za Codice Fiscale iz Italije, Kako se prijaviti za talijanski porezni broj & Kako se prijaviti za talijanski porezni broj: Već sam napisali su i kako nabaviti Codice Fiscale u Italiji & kako nabaviti Codice Fiscale u Milano & kako doći do Codice Fiscale u Rimu ili bilo kojem drugom gradu u Italiji u kojem se nađete, proces je uvijek isti.
Prijavite se putem interneta s adresom prebivališta u zemlji ili idite u lokalni ured Agenzie delle Entrate. Ako ste u zemlju ušli sa radničkom vizom, već ste vlasnik poreznog broja, jer je on izdat uz vizu za Talijanski diplomatski agenti ili konzulati u inozemstvu.
Možete otići u ured talijanske porezne uprave koji postoji u svakom drugom većem gradu u Italiji i ispuniti obrazac za svoj osobni talijanski porezni broj – Codice Fiscale. U uredu ćete dobiti ispisani A4 papir na kojem je vaš službeni porezni broj.
Profesionalni savjet: Već možete donijeti ispisani & popunjen obrazac s vama. Sa sobom ponesite i kopiju svog dokumenta (važeće putovnice ili osobne iskaznice koju je izdala lokalna zemlja . Važeće također moraju imati fotografija i potpis.
Onda samo trebate donijeti svoj  ispunjeni obrazac za prijavu & svoju osobnu iskaznicu u najbliži ured Agenzia delle Entrate (Talijanske porezne agencije). Da biste pronašli najbliži, samo potražite “Agenzie delle Entrate” na Google kartama u svom gradu u Italiji.
Bolje je uvijek ići ujutro, rano, ponekad su zatvoreni i zbog objave. Uzmite svoj broj upita i pričekajte svoj red. Oni će unijeti vaše podatke i odmah će vam dati službenu papirnatu verziju vašeg jedinstvenog poreznog identifikacionog broja Italija ( Talijanski porezni broj).
Ako nemate pisač, možete e-poštom poslati . pdf na jedan od mnogih “copisteria” (pisača i kopirnih uređaja) i neka ih ispisuju umjesto vas. Također možete pronaći kopijuprijavnog obrasca Codice Fiscale na engleskomu uredu Agenzia delle Entrate (Talijanska porezna agencija).

Također možete pronaći popis svih ureda Agenzia delle Entrate (Talijanske porezne agencije) na mreži: https://www1.agenziaentrate.gov.it/indirizzi/agenzia/uffici_locali/lista.htm?m=2&pr=MI

Ako ste podnijeli zahtjev za a talijansku karticu zdravstvenog osiguranja (Tessera Sanitaria) primit ćete karticu i na njoj će biti vaš  Codice Fiscale (talijanski < b>porezni broj) ispisan na stražnjoj strani Tessera Sanitaria.

Kako nabaviti Codice Fiscale karticu (plastičnu karticu)?

Više ne postoji zasebna plastična kartica, ali kao alternativu možete koristiti besplatne aplikacije kao što je “iTesserino” koja generira crtični kod iz vašeg Codice Fiscale kako biste ga uvijek imali sa sobom za prikaz , kada je potrebno za skeniranje, na primjer u liječničkoj ordinaciji ili kada šaljete paket iz talijanske pošte – Poste Italiane (radi na isti način kao i aplikacija za sve vaše kartice vjernosti u trgovini kao što je Stocard).

Možda ste se ponekad pitali što je talijanski porezni broj?

Za pojedince Codice Fiscale je talijanski nacionalni identifikacijski broj i porezni broj, generiran na temelju osobnih podataka i sastoji se od 16 alfanumeričkih znakova. Talijanski porezni identifikacijski broj Codice Fiscale (TIN) sličan je broju socijalnog osiguranja (SSN) u SAD-u, broju nacionalnog osiguranja u Ujedinjenom Kraljevstvu , NIE broj u Španjolskoj & BSN broj u Nizozemskoj. Porezni broj svih je jedinstven.
Codice Fiscale je osobna i jedinstvena kombinacija slova i brojeva za identifikaciju bilo koje osobe u Italiji . Jedini važeći Codice Fiscale (talijanski porezni broj) samo izdaje izravno Agenzia delle Entrate (talijanska uprava za prihode) i izračunava se na temelju osobnih podataka puno ime(a) i prezime(a), datum i županija rođenja. Također, nema fotografiju vlasnika (kao ni bilo koja druga). druga važeća osobna iskaznica).

Kako generirati svoj Codice Fiscale?

Možete sami izračunati svoj neslužbeni Codice Fiscale kako biste provjerili je li valjan (ili/i ako se ne sjećate da ga imate). Potraga za Codice Fiscale: Generator fiskalnog koda Italije / Generator Codice Fiscale: kalkulator talijanskog poreznog broja i jasne uvode kako generirati vaš talijanski fiskalni kod.

Kako provjeriti moj Codice Fiscale?

Provjerite valjanost svog Codice Fiscale s jasnim naznakama. Codice Fiscale (talijanski porezni broj) sličan je američkom broju socijalnog osiguranja (SSN), ali imajte na umu da “SSN” u Italiji znači nešto sasvim drugo.

Codice Fiscale je valjan, ali više nemate certifikat?

Uvijek možete pitati novog. Postupak je uvijek isti kao da se traži novi Codice Fiscale certifikat.

Što možete učiniti sa svojim poreznim brojem?

Porezni broj nije samo za plaćanje poreza u Italiji. Osim što je potreban za studiranje i rad u Italiji (također kao slobodnjak), za otvaranje bankovnog računa, iznajmljivanje (na više od 30 dana) ili kupnju kuće, potpisivanje ugovora o komunalnim uslugama, čak i za kupnju putem interneta ili jednostavno za sklapanje ugovora za SIM/mobilni telefon i još mnogo prilika za pristup raznim uslugama. SIM karticu kao što je Iliad možete i sada kupiti u supermarketima kao što je ESSELUNGA.
U većini slučajeva trebate se sami registrirati pri Talijanskoj nacionalnoj zdravstvenoj službi (SSN Servizio Sanitario Nazionale), ako ovdje ostanete dulje od 90 dana i trebate ga čak i nakon korištenja Codice Fiscale (talijanski fiskalni kod) za registraciju s talijanskom nacionalnom zdravstvenom službom (SSN Servizio Sanitario Nazionale), talijanska kartica zdravstvenog osiguranja (Tessera Sanitaria) će imati Codice Fiscale Italy ispisan iza njega za jednostavnu upotrebu, kada se zatraži da ga skenirate.
Talijanska iskaznica zdravstvenog osiguranja (Tessera Sanitaria) ima isto trajanje dozvole boravka dok Codice Fiscale ( Talijanski porezni broj) ne istječe. To znači da čak i kada talijanska kartica zdravstvenog osiguranja (Tessera Sanitaria) istekne, možete je koristiti kao talijanski porezni broj (porezni identifikacijski broj Italia).
Nadam se da sam odgovorio na vaše pitanje, Kako nabaviti Codice Fiscale online u Italiji, do sada, ako ne, uvijek možete ZATRAŽITE MOJU POMOĆ  (pogledajte sve besplatne informacije ili zatražite pomoć). Sretno za boravak u Italiji za slobodno vrijeme & studirati ili možda čak započeti svoj novi (radni) život ovdje! Nećete požaliti svoju odluku što ste došli ovdje. Hrana je već tako dobra! Uživajte 😉 Bilo bi mi drago da mogu pomoći: ZATRAŽITE POMOĆ ZA ISPUNJAVANJE OBRASCA ZA VAS