Hur man får Codice Fiscale online – Ultimate Guide

Hur får man en italiensk skattekod – Codice Fiscale online?

Om du undrar om du kan du få en Codice Fiscale online (italiensk skattenummer / italiensk skattekod/italiensk skatte-ID )  svaret är JA! Det är gratis & lätt, även om det först kan vara förvirrande, inte ens efter att ha sökt “Codice Fiscale Italy online” eller liknande sökord i Google fick inga bra svar.
 
Alla kan få det, jag försäkrar dig, även om du inte är i Italien ännu och inte har ditt visum än & uppehållstillstånd (permesso di soggiorno).
 
Varför är jag så säker på att skriva det? Eftersom jag har delat information mot avgift med människor från de flesta länder i världen hur man skaffar Codice Fiscale i Italien online eller offline i många år.
 
Med lite tålamod har alla fått sin Codice Fiscale för liten eller ingen ansträngning. Lita bara på processen & Läs Google 5★ & skaffa din Codice Fiscale online.
 
Du kan alltid be om hjälp för att fylla i Codice Fiscale-formuläret för dig om det verkar för komplicerat att fylla i det (det är det inte! 😉 ). Tack och lov, som ett alternativ, om du inte är i Italien ännu, kan du ansöka på vilken italienare som helst konsulära myndigheter i ditt hemland.
 
I de flesta fall kan allt göras online, utan att behöva resa till huvudstaden (eller några största städer) i ditt land. Det kan vara väldigt snabbt eller ta mer tid än att tillämpa det själv online eftersom du borde skaffa en förr snarare än senare för att undvika stress senare, speciellt om du inte är bekant med den italienska byråkratiken.

Hur får jag Codice Fiscale online?

Hur man ansöker om en italiensk skattekod (hur man gör Codice Fiscale online) i tre steg enkelt:

Processen till hur man ansöker om Codice Fiscale från USA online & hur man ansöker om Codice Fiscale från USA

hur man ansöker om Codice Fiscale från Storbritannien, är samma sak,

spelar ingen roll från vilket land du ansöker från, inom eller utanför EU (inkluderat Schengenländer).

1. LADDA NER ANSÖKNINGSFORMULÄR FÖR CODICE FISCALE 

Skriv ut och fyll i det officiella formuläret från Agenzia delle Entrates webbplats, skriv din information direkt till .pdf (rekommenderas). (formulär och instruktioner finns i ENGELSKATYSKASPANSKA ITALIENSKA | FRANSK | SLOVENISKA

Fullständig guide hur man fyller i Codice Fiscale-formuläret?

För att snabbt lära dig hur du fyller i Codice Fiscale-formuläret: FÖR-FYLLD CODICE ANSÖKNINGSFORMULÄR FÖR ATT ANSÖKA – SIIM METSLA
 
P.S.: Provinsen förblir EE, eftersom du måste ange din bostadsadress i ditt hemland (INTE I ITALIEN),
P.S.S.: Se till att infoga födelsedatum i formatet DAG/MÅNAD/ÅR (och inte som i US MÅNAD/DAG/ÅR).

2. SKRIV UT & TECKNA & SKANNA FORMULÄRET

Om du inte har gjort det ännu, fyll i det med penna med VERSALER. För snabb & enkel .pdf-skanning du kan använda gratisappar som “Evernote Scannable” för iOS eller CamScanner för Android. P.S.: Du kan alltid använda samma procedur för att ändra din Codice Fiscale online efter namnbyte. Lägg bara X:et i .pdf till 2 (istället för 1) och lägg till din nuvarande Codice Fiscale.

3. SKICKA E-POST FÖR ATT ANSÖKA OM DIN CODICE FISCALE

Skicka e-postmeddelandet för att ansöka om din Codice Fiscale online tillsammans med ditt giltiga pass huvudsida kopia eller EU-medborgare ID-kort kopia med signatursida synlig (ibland på baksidan av ID-kortet) & försök att behålla storleken några MB.

Hur länge ska man få Codice Fiscale online?

Vanligtvis tar det några arbetsdagar (juli/augusti/september, december/januari kan ta längre tid på grund av semesterperioder). du får tillbaka din giltiga Codice Fiscale italienska skattekod, precis som denna:
 
 
P.S.: Om de svarar och ber om ett giltigt visum & levnadstillstånd (permesso di soggiorno), prova en annan Agenzia della Entrate-e-post.
P.S.S: Kontrollera att all information är korrekt och i fall svara på samma e-postmeddelande, om det behövs, för rättelse.

Hur kan jag få Codice Fiscale i Italien, när jag redan är här?

Så här ansöker du om Codice Fiscale från Italien & Hur man ansöker om Codice Fiscale från Italien, Hur man ansöker om italiensk skattekod & Hur man ansöker om en italiensk skattekod: Jag har redan har också skrivit hur man skaffar Codice Fiscale i Italien & hur man får Codice Fiscale i Milano & hur du skaffar Codice Fiscale i Rom eller någon annan stad i Italien du befinner dig i, processen är alltid densamma.
 
Ansök online med din hemvistadress eller gå till ett lokalt Agenzie delle Entrate-kontor. Om du reste in i landet med ett anställdsvisum är du redan ägare till skattekoden, eftersom den utfärdades med visumet till Italienska diplomatiska agenter eller konsulat utomlands.
 
Du kan gå till ett italienskt skattekontor som finns i alla andra större städer i Italien och fylla i ett formulär för din personliga italienska skattekod – Codice Fiscale. På kontoret får du ett utskrivet A4-papper som har din officiella skattekod på.
 
Proffstips: Du kan redan ta med den tryckta & fyllt i formuläret med dig. Ta även med dig kopian av ditt dokument (giltigt pass eller ID-kort utfärdat av det lokala landet där du bor. Giltiga måste också ha foto och signatur.
 
Sedan behöver du bara ta med ditt  ifyllda ansökningsformulär & ditt ID till närmaste kontor för Agenzia delle Entrate (italienska skattemyndigheten). För att hitta den närmaste, sök bara efter “Agenzie delle Entrate” på Google maps i din stad i Italien.
 
Bättre att alltid gå på morgonen, tidigt, vissa dagar är de stängda också för publicering. Få ditt que-nummer och vänta på din tur. De kommer att ange dina uppgifter och omedelbart förse dig med den officiella pappersversionen av ditt unika skattenummer Italien ( Italiensk skattekod).
 
Om du inte har en skrivare kan du e-posta . pdf till en av de många “copisteria” (skrivare och kopiatorer) och låt dem skriva ut den åt dig. Du kan också hitta en kopia avansökningsformuläret för Codice Fiscale på engelska på kontoret för Agenzia delle Entrate (italienska skattemyndigheten).

Du kan också hitta en lista över alla kontor för Agenzia delle Entrate (italienska skattemyndigheten) online: https://www1.agenziaentrate.gov.it/indirizzi/agenzia/uffici_locali/lista.htm?m=2&pr=MI

Om du har ansökt om ett italienskt sjukförsäkringskort (Tessera Sanitaria) kommer du att få kortet och det får din  Codice Fiscale (italienska < b>skattekod) tryckt på baksidan av Tessera Sanitaria.

Hur får man Codice Fiscale-kort (plastkort)?

Det finns inget separat plastkort längre men som ett alternativ kan du använda gratisappar som “iTesserino” som genererar streckkod från din Codice Fiscale för att alltid ha den med dig för att visa , när det behövs för skanningar, till exempel på läkarens kontor eller när du skickar ett paket från det italienska postkontoret – Poste Italiane (fungerar på samma sätt som appen för alla dina butikers lojalitetskort som Stocard).

Du kanske ibland har undrat vad ett italienskt skattenummer är?

För individer är Codice Fiscale det italienska nationella identifikationsnumret och skattekoden, genererad på grundval av personuppgifter och består av 16 alfanumeriska tecken. Italian Tax Identification Number Codice Fiscale (TIN) liknar Social Security Number (SSN) i USA, nationella försäkringsnummer i Storbritannien , NIE-numret i Spanien & BSN-numret i Nederländerna. Allas skatte-ID är unikt.
 
Codice Fiscale är en personlig och unik kombination av bokstäver och siffror för att identifiera alla personer i Italien . Den enda giltiga Codice Fiscale (italiensk skattekod) utfärdas endast direkt av Agenzia delle Entrate (italienska skattemyndigheten) och den beräknas utifrån personlig information fullständiga namn och efternamn, datum och födelselän. Dessutom har den inget foto av ägaren (som alla andra annat giltigt ID).

Hur genererar du din Codice Fiscale?

Du kan själv beräkna din icke-officiella Codice Fiscale för att kontrollera om den är giltig (eller/och om du inte kommer ihåg att ha en). Codice Fiscale lookup: Fiscal Code Italy generator / Codice Fiscale generator: Italiensk skattekodskalkylator och tydliga introduktioner hur man genererar din italienska skattekod.

Hur kontrollerar jag min Codice Fiscale?

Kontrollera giltigheten av din Codice Fiscale med tydliga indikationer. En Codice Fiscale (italiensk skattekod) liknar ett amerikanskt personnummer (SSN), men tänk på att “SSN” i Italien betyder något helt annat.

Codice Fiscale är giltigt, men du har inte certifikatet längre?

Du kan alltid fråga den nya. Processen är alltid densamma än att be om ett nytt Codice Fiscale Certificate.

Vad kan du göra med ditt skattenummer?

Skattenummer är inte bara för att betala skatt i Italien. Förutom att behöva det för att kunna studera och arbeta i Italien (även som frilansare), för att öppna ett bankkonto, för att hyra (i mer än 30 dagar) eller köpa ett hus, teckna allmännyttiga kontrakt, till och med göra inköp online, eller helt enkelt för att få ett SIM-/mobiltelefonavtal och många fler tillfällen att få tillgång till en mängd olika tjänster. SIM-kort som Iliad du kan också bara köpa nu från stormarknader som ESSELUNGA.
 
De flesta fall måste du registrera dig själv hos Italian National Health Service strong> (SSN Servizio Sanitario Nazionale), om du stannar här under längre tid än 90 dagar och behöver det även efter att ha använt Codice Fiscale (Italiensk skattekod) för att registrera dig med den italienska nationella hälsovården (SSN Servizio Sanitario Nazionale), det italienska sjukförsäkringskortet (Tessera Sanitaria) kommer att ha < /b>Codice Fiscale Italien skrivs ut bakom den för enkel användning när du ombeds att skanna den.
 
Det italienska sjukförsäkringskortet (Tessera Sanitaria) har samma varaktighet för vistelsetillstånd medan Codice Fiscale ( italienska skattelagstiftningen) upphör inte att gälla. Det betyder att även när det italienska sjukförsäkringskortet (Tessera Sanitaria) löper ut kan du fortfarande använda det som en italiensk skattekod (skattenummer Italia).
 
Jag hoppas att jag svarade på din fråga, Hur får man Codice Fiscale online Italien, vid det här laget, om inte, kan du alltid FÅ MIN HJÄLP  (kolla in all kostnadsfri information eller be om hjälp). Lycka till för att du stannar i Italien på fritiden & studera eller kanske till och med börja ditt nya (arbets)liv här! Du kommer inte att ångra ditt beslut för att du kom hit. Redan maten är så god! Njut 😉

Jag skulle bli mer än glad över att kunna hjälpa till:
FÅ HJÄLP ATT FYLJA ANSÖKNINGSFORMULÄRET FÖR DIG