Hoe u Codice Fiscale online kunt krijgen – Ultieme gids

Hoe krijg ik een Italiaanse belastingcode – Codice Fiscale online?

Als u zich afvraagt ​​of u kunt u online een Codice Fiscale krijgen ( Italiaans belastingnummer / Italiaanse Belastingcode / Italiaanse belastingnummer )  het antwoord is JA! Het is gratis & gemakkelijk, zelfs als het eerst verwarrend kan zijn, zelfs na het zoeken naar “Codice Fiscale Italië online” of vergelijkbare trefwoorden in Google kreeg je geen goede antwoorden.
 
Iedereen kan het krijgen, dat verzeker ik je, zelfs als je nog niet in Italië bent en je visum nog niet hebt & verblijfsvergunning (permesso di soggiorno).
 
Waarom ben ik er zo zeker van om het te schrijven? Omdat ik al jaren tegen betaling informatie deel met mensen uit de meeste landen ter wereld hoe ik Codice Fiscale in Italië online of offline kan krijgen.
 
Met weinig geduld heeft iedereen zijn Codice Fiscale voor weinig of geen moeite. Vertrouw gewoon op het proces & Lees 5 Google-recensies & koop uw Codice Fiscale online.
 
Je kunt altijd hulp vragen bij het invullen van het Codice Fiscale-formulier voor jou als het invullen te ingewikkeld lijkt (dat is het niet! 😉 ). Gelukkig kun je als alternatief, als je nog niet in Italië bent, een aanvraag indienen bij elk Italiaans consulaire autoriteiten in uw land van verblijf.
 
In de meeste gevallen kan alles online worden gedaan, zonder dat u naar de hoofdstad (of enkele grote steden) in uw land hoeft te reizen. Het kan erg snel zijn of meer tijd kosten dan het zelf online toe te passen, aangezien u er eerder vroeger dan later een zou moeten krijgen om later stress te voorkomen, vooral als u niet bekend bent met de Italiaanse bureaucratische wetenschappen.

Hoe krijg ik Codice Fiscale online?

Een Italiaanse belastingcode aanvragen (hoe Codice Fiscale online te maken) in 3 stappen eenvoudig:

Het proces om hoe u Codice Fiscale online aanvraagt ​​vanuit de Verenigde Staten & hoe u Codice Fiscale kunt aanvragen vanuit de VS

hoe u Codice Fiscale uit het VK kunt aanvragen, is hetzelfde,

maakt niet uit vanuit welk land je solliciteert, binnen of buiten de EU (inclusief Schengenlanden).

1. DOWNLOAD CODICE FISCALE AANVRAAGFORMULIER 

Druk het officiële formulier van de Agenzia delle Entrate-website af en vul het in, schrijf uw gegevens rechtstreeks naar .pdf (aanbevolen). (formulier en instructies staan ​​in NEDERLANDSDUITSSPANISH ITALIAANS | FRANS | SLOVENISCH

Volledige gids hoe vult u het Codice Fiscale-formulier in?

Om snel te leren hoe u het Codice Fiscale-formulier invult: VOORGEVULDE CODICE FISCALE AANVRAAGFORMULIER VOOR TOEPASSING – SIIM METSLA
 
P.S.: Provincie blijft EE, omdat je je verblijfsadres in je eigen land moet invoeren (NIET IN ITALI),
P.S.S.: Zorg ervoor dat u de geboortedatum op DAY/MAAND/JAAR invoert (en niet zoals in de VS MONTH/DAY/YEAR).

2. AFDRUKKEN & TEKEN & SCAN HET FORMULIER

Als je dat nog niet hebt gedaan, vul je het in met een pen met HOOFDLETTERS. Voor snel & eenvoudig .pdf-scannen u kunt een gratis app gebruiken zoals ‘Evernote Scannable’ voor iOS of CamScanner voor Android. P.S.: U kunt altijd dezelfde procedure gebruiken om uw Codice Fiscale online te wijzigen na naamswijziging. Gewoon maar de X in .pdf naar 2 (in plaats van 1) en voeg je huidige Codice Fiscale toe.

3. STUUR EEN E-MAIL OM UW CODICE FISCALE AAN TE VRAGEN

Stuur de e-mail om uw Codice Fiscale online aan te vragen samen met uw geldige kopie van de hoofdpagina van uw paspoort of kopie van identiteitskaart voor EU-burgers met handtekeningpagina zichtbaar (soms op de achterkant van de identiteitskaart) & probeer de grootte enkele MB te houden.

Hoe lang duurt het voordat ik Codice Fiscale online krijg?

Meestal duurt het enkele werkdagen (juli/augustus/september, december/januari kan langer duren ivm vakantieperiodes). u ontvangt uw geldige Codice Fiscale Italiaanse belastingcode terug, net als deze:
 
 
P.S.: Als ze antwoorden met het verzoek om een ​​geldig visum & verblijfsvergunning (permesso di soggiorno), probeer een andere e-mail van Agenzia della Entrate.
P.S.S: Controleer of alle informatie correct is en beantwoord eventueel dezelfde e-mail voor de correctie.

Hoe kan ik Codice Fiscale in Italië krijgen, als ik er al ben?

Hoe Codice Fiscale aanvragen vanuit Italië & Hoe u Codice Fiscale uit Italië aanvraagt, Hoe u de Italiaanse belastingcode aanvraagt ​​& Hoe u een Italiaanse belastingcode aanvraagt: ik heb al hebben ook geschreven hoe u Codice Fiscale in Italië kunt krijgen & hoe krijg ik Codice Fiscale binnen Milaan & hoe u Codice Fiscale kunt krijgen in Rome of een andere stad in Italië waar u zich bevindt, het proces is altijd hetzelfde.
 
Solliciteer online met het adres van uw land van verblijf of ga naar een lokaal Agenzie delle Entrate-kantoor. Als u het land bent binnengekomen met een werknemersvisum, bent u al de eigenaar van de belastingcode, aangezien deze is afgegeven met het visum voor Italiaanse diplomatieke agenten of consulaten in het buitenland.
 
U kunt naar een kantoor van de Italiaanse belastingdienst gaan dat aanwezig is in elke andere grotere stad in Italië en een formulier invullen voor uw persoonlijke Italiaanse belastingcode – Codice Fiscale. Op kantoor krijg je een uitgeprint A4-papier met je officiële belastingcode erop.
 
Pro-tip: U kunt de gedrukte & ingevuld formulier mee. Breng ook de kopie mee van uw document (geldig paspoort of identiteitskaart uitgegeven door het lokale land waar u woont. Geldige documenten moeten ook beschikken over foto & handtekening.
 
Vervolgens hoeft u alleen uw ingevulde aanvraagformulier mee te nemen & uw identiteitsbewijs naar het dichtstbijzijnde kantoor van de Agenzia delle Entrate (Italiaanse belastingdienst). Om de dichtstbijzijnde te vinden, zoekt u gewoon naar ‘Agenzie delle Entrate’ in Google maps in uw stad in Italië.
 
Beter altijd ‘s ochtends vroeg gaan, sommige dagen zijn ze ook gesloten voor publicatie. Vraag je que-nummer en wacht op je beurt. Zij zullen uw gegevens invoeren en onmiddellijk u de officiële papieren versie van uw unieke belastingidentificatienummer Italië ( Italiaanse belastingcode).
 
Als u geen een printer heeft, kunt u e-mailen de . pdf naar een van de vele “copisteria” (printers en kopieerapparaten) en laat ze het voor je printen. U kunt ook een exemplaar van het Codice Fiscale-aanvraagformulier in het Engels vinden op het kantoor van de Agenzia delle Entrate (Italiaanse belastingdienst).

U kunt ook online een lijst vinden van alle kantoren van de Agenzia delle Entrate (Italiaanse belastingdienst): https://www1.agenziaentrate.gov.it/indirizzi/agenzia/uffici_locali/lista.htm?m=2&pr=MI

Als u een Italiaanse ziekteverzekeringskaart (Tessera Sanitaria) heeft aangevraagd, ontvangt u de kaart en krijgt u uw  Codice Fiscale (Italiaans < b>belastingcode) gedrukt op de achterkant van de Tessera Sanitaria.

Hoe krijg ik een Codice Fiscale-kaart (plastic kaart)?

Er is geen aparte plastic kaart meer, maar als alternatief kun je gratis apps gebruiken zoals “iTesserino” die streepjescodes genereert van je Codice Fiscale om deze altijd bij je te hebben om te laten zien , wanneer nodig voor scans, bijvoorbeeld in de dokterspraktijk of bij het verzenden van een pakket vanuit het Italiaanse postkantoor – Poste Italiane (werkt op dezelfde manier als de app voor al uw Shops-klantenkaarten zoals Stocard).

Misschien heb je je weleens afgevraagd wat een Italiaans belastingnummer is?

Voor individuen is Codice Fiscale het Italiaanse nationale identificatienummer en belastingcode, gegenereerd op basis van persoonlijke gegevens en bestaat uit 16 alfanumerieke tekens. Italiaans belastingidentificatienummer Codice Fiscale (TIN) is vergelijkbaar met het Social Security Number (SSN) in de VS, National Insurance number in the UK , de NIE Nummer in Spanje & het BSN-nummer in Nederland. Iedereen BTW-nummer is uniek.
 
Codice Fiscale is een persoonlijke en unieke combinatie van letters en cijfers om te identificeren een persoon in Italië . De enige geldige Codice Fiscale (Italiaanse belastingcode) wordt alleen rechtstreeks uitgegeven door de Agenzia delle Entrate (Italiaanse Belastingdienst) en het wordt berekend op basis van persoonlijke informatie volledige voor- en achternaam, datum en land van geboorte. Het heeft ook geen foto van de eigenaar (zoals ander geldig legitimatiebewijs).

Hoe genereert u uw Codice Fiscale?

U kunt uw niet-officiële Codice Fiscale zelf berekenen om te controleren of deze geldig is (en/of u deze niet meer weet). Codice Fiscale-zoekopdracht: Fiscale Code Italië-generator / Codice Fiscale-generator: Italiaanse belastingcodecalculator en duidelijke introducties hoe te genereren uw Italiaanse fiscale code.

Hoe controleer ik mijn Codice Fiscale?

Controleer de geldigheid van uw Codice Fiscale met duidelijke aanwijzingen. Een Codice Fiscale (Italiaanse belastingcode) is vergelijkbaar met een VS burgerservicenummer (SSN), maar houd er rekening mee dat “SSN” in Italië betekent iets heel anders.

Codice Fiscale is geldig, maar je hebt het certificaat niet meer?

Je kunt altijd de nieuwe vragen. Het proces is altijd hetzelfde als het aanvragen van een nieuw Codice Fiscale Certificaat.

Wat kunt u doen met uw belastingnummer?

Belastingnummer is niet alleen voor het betalen van belasting in Italië. Behalve dat je het nodig hebt om in Italië te kunnen studeren en werken (ook als freelancer), om een ​​bankrekening te openen, een huis te huren (voor meer dan 30 dagen) of een huis te kopen, nutscontracten te ondertekenen, zelfs online aankopen doen, of gewoon een sim-/mobiele telefooncontract krijgen en nog veel meer gelegenheden om toegang te krijgen tot een verscheidenheid aan diensten. Simkaarten zoals Iliad je kunt nu ook gewoon kopen bij supermarkten zoals ESSELUNGA.
 
In de meeste gevallen moet u zich wel registreren zelf bij de Italian National Health Service (SSN – Servizio Sanitario Nazionale), als je hier langer dan 90 dagen blijft en het zelfs nodig hebt na gebruik van de Codice Fiscale (Italiaanse fiscale code) om je te registreren met de Italiaanse nationale gezondheidsdienst (SSN – Servizio Sanitario Nazionale), de Italiaanse ziekteverzekeringskaart (Tessera Sanitaria) heeft de Codice Fiscale Italië die erachter is afgedrukt voor eenvoudig gebruik, wanneer u wordt gevraagd deze te scannen.
 
De Italiaanse ziekteverzekeringskaart (Tessera Sanitaria) heeft dezelfde verblijfsduur als de Codice Fiscale ( Italiaans belastingwetboek) verloopt niet. Dit betekent dat zelfs wanneer de Italiaanse ziekteverzekeringskaart (Tessera Sanitaria) verloopt, u ​​deze nog steeds kunt gebruiken als een Italiaanse belastingcode (fiscaal identificatienummer Italia).
 
Ik hoop dat ik je vraag heb beantwoord, Hoe krijg je Codice Fiscale online Italië, zo niet, dan kun je altijd nog VRAAG MIJN HULP  (bekijk alle gratis informatie of vraag om hulp). Veel geluk voor je verblijf in Italië voor ontspanning & studeren of misschien zelfs je nieuwe (werk)leven hier beginnen! U zult geen spijt krijgen van uw beslissing om hier te komen. Het eten is al zo goed! Geniet ervan 😉

Ik zou graag helpen:
KRIJG HULP OM HET AANVRAAGFORMULIER VOOR U IN TE VULLEN