Cum să obțineți Codice Fiscale online – Ghid definitiv

Cum să obțineți un cod fiscal – Codice Fiscale online?

Dacă vă întrebați dacă puteți obține un Codice Fiscale online (număr fiscal italian / Cod fiscal italian / Cod fiscal italian )  răspunsul este DA! Este gratuit & ușor, chiar dacă mai întâi poate fi confuz, chiar și după ce ați căutat „Codice Fiscale Italia online” sau cuvinte cheie similare pe Google nu a primit niciun răspuns bun.
Toată lumea îl poate obține, vă asigur, chiar dacă nu sunteți încă în Italia și nu aveți viza încă & permis de ședere (permesso di soggiorno).
De ce sunt atât de încrezător să-l scriu? Pentru că am împărtășit informații contra cost cu oameni din majoritatea țărilor din lume despre cum să obțin Codice Fiscale în Italia online sau offline de mulți ani.
Cu puțină răbdare, toată lumea își are Codice Fiscale pentru un efort mic sau deloc. Aveți încredere în proces și amp;  & obțineți online Codice Fiscale.
Puteți oricând cere ajutor pentru completarea formularului Codice Fiscale pentru dvs. dacă completarea vi se pare prea complicată (nu este! 😉 ). Din fericire, ca alternativă, dacă nu sunteți încă în Italia, puteți aplica la orice italian autoritățile consulare din țara dvs. de reședință.
În majoritatea cazurilor, totul se poate face online, fără a fi nevoie să călătoriți în capitala (sau în unele orașe mari) din țara dumneavoastră. Poate fi foarte rapid sau poate dura mai mult timp decât să îl aplicați singur online, deoarece ar trebui să obțineți unul mai devreme decât mai târziu pentru a evita stresul mai târziu, mai ales dacă nu sunteți familiarizat cu birocrația italiană.

Cum obțin online Codice Fiscale?

Cum să aplici pentru un cod fiscal italian (cum să faci online Codice Fiscale) în 3 pași cu ușurință:

Procesul de a cum să aplicați online pentru Codice Fiscale din Statele Unite & cum se depune cerere pentru Codice Fiscale din SUA

cum se aplica pentru Codice Fiscale din Marea Britanie, este la fel,

nu contează din ce țară aplicați din, din interiorul sau din afara UE (inclusiv țările Schengen).

1. DESCARCĂ FORMULARUL DE APLICARE CODICE FISCALE 

Imprimați și completați formularul oficial de pe site-ul Agenzia delle Entrate, scrieți-vă informațiile direct pe .pdf (recomandat). Forma și instrucțiunile sunt în ENGLEZĂ | GERMANĂ | SPANIA | ITALIANĂ | FRANCEZĂ | SLOVENĂ

Ghid complet cum se completează formularul Codice Fiscale?

Pentru a afla rapid cum să completați formularul Codice Fiscale: CODICE PRE COMPLETAT FORMULAR DE CEREREA FISCALA PENTRU A APLICARE – SIIM METSLA
P.S.: Provincia rămâne EE, deoarece trebuie să introduceți adresa de rezidență în țara de origine (NU ÎN ITALIA),
P.S.S.: asigurați-vă că introduceți data zilei de naștere ca ZI/LUNA/AN (și nu ca în LUNA/ZI/ANUL SUA).

2. PRINT & SEMNEZĂ & SCANAȚI FORMULARUL

Dacă nu ați făcut-o încă, completați-l cu un stilou cu LITERE MAJUSCULE. Pentru rapid & Scanare simplă .pdf, puteți utiliza aplicația gratuită precum „Evernote Scannable” pentru iOS sau CamScanner pentru Android. P.S.: Puteți utiliza oricând aceeași procedură pentru a schimba codul fiscal online după schimbarea numelui. Dar X din .pdf la 2 (în loc de 1) și adăugați actualul Codice Fiscale.

3. TRIMITĂ EMAIL PENTRU A APLICĂ PENTRU CODICE FISCALE

Trimiteți e-mailul pentru a solicita codul fiscal online împreună cu o copie valabilă a paginii principale a pașaportului sau Copie a cărții de identitate de cetățean al UE cu pagina cu semnătură vizibilă (uneori în spatele cărții de identitate) & încercați să păstrați dimensiunea de câțiva MB.

Cât timp să obțineți Codice Fiscale online?

De obicei durează câteva zile lucrătoare (iulie/august/septembrie, decembrie/ianuarie poate dura perioade mai lungi de concediu). veți primi înapoi codul dvs. fiscal valid în Italia, la fel ca acesta:
P.S.: dacă răspund cerând o viză valabilă & permis de trai (permesso di soggiorno), încercați un alt e-mail Agenzia della Entrate.
P.S.S: Verificați dacă toate informațiile sunt corecte și, în caz, răspundeți la același e-mail, dacă este necesar, pentru corectare.

Cum pot obține Codice Fiscale în Italia, odată deja aici?

Cum să aplici pentru Codice Fiscale din Italia & Cum se solicită codul fiscal din Italia, Cum se solicită codul fiscal italian & Cum se solicită un cod fiscal italian: am deja am scris, de asemenea, cum să obțineți Codice Fiscale în Italia & cum să obțineți Codice Fiscale în Milano & cum să obțineți Codice Fiscale în Roma sau în orice alt oraș din Italia în care vă aflați, procesul este întotdeauna același.
Aplicați online cu adresa de rezidență din țara dvs. sau mergeți la un birou local al Agenzie delle Entrate. Dacă ați intrat în țară cu viză de angajat, sunteți deja proprietarul codului fiscal, deoarece acesta a fost eliberat cu viza pentru agenți diplomatici sau consulate italiene în străinătate.
Puteți să mergeți la un birou al Agenției de Venituri Italiane care este prezent în orice alt oraș mai mare din Italia și să completați un formular pentru codul fiscal personal italian – Codice Fiscale. La birou, veți primi o hârtie A4 tipărită care are codul fiscal oficial pe ea.
Sfat profesionist: Puteți deja să aduceți documentul tipărit și amp; formular completat cu tine. Aduceți cu dvs. și copia a documentului dvs. (pașaport valabil sau carte de identitate eliberată de țara locală de reședință. De asemenea, cele valabile trebuie să aibă fotografie și semnătură.
Apoi trebuie doar să aduceți formularul de cerere completat & actul dvs. de identitate la cel mai apropiat birou al Agenziei delle Entrate (Agenția Italiană de Venituri). Pentru a găsi cel mai apropiat, doar să căutați „Agenzie delle Entrate” în hărțile Google din orașul dvs. din Italia.
Mai bine mergeți întotdeauna dimineața, devreme, unele zile sunt închise și pentru publicare. Obțineți numărul dvs. și așteptați-vă rândul. Aceștia vor introduce datele dvs. și imediat vă vor furniza versiunea oficială pe hârtie a numărul dvs. unic de identificare fiscală Italia ( Cod fiscal italian).
Dacă nu aveți o imprimantă, puteți să e-mail . pdf la una dintre numeroasele „copisterie” (imprimante și copiatoare) și lăsați-le să-l imprime pentru dvs. De asemenea, puteți găsi o copie aFormularului de cerere Codice Fiscale în limba engleză la biroul Agenziei delle Entrate (Agenția Italiană de Venituri).

De asemenea, puteți găsi o listă cu toate birourile Agenzia delle Entrate (Agenția Italiană de Venituri) online: https://www1.agenziaentrate.gov.it/indirizzi/agenzia/uffici_locali/lista.htm?m=2&pr=MI

Dacă ați solicitat un card italian de asigurare de sănătate (Tessera Sanitaria) veți primi cardul și acesta va avea  Codice Fiscale (în italiană < b>cod fiscal) imprimat în spatele Tesserei Sanitaria.

Cum se obține cardul Codice Fiscale (card de plastic)?

Nu mai există card de plastic separat, dar ca alternativă ați putea folosi aplicații gratuite precum „iTesserino” care generează cod de bare din Codice Fiscale pentru a-l avea mereu cu tine pentru a-l afișa , atunci când este necesar pentru scanări, de exemplu în cabinetul medicului sau când trimiteți un colet de la oficiul poștal italian – Poste Italiane (funcționează în același mod ca aplicația pentru toate cardurile dvs. de fidelitate Magazine cum ar fi Stocard).

Poate că v-ați întrebat uneori ce este un cod fiscal italian?

Pentru persoane fizice, Codice Fiscale este numărul național de identificare și codul fiscal generat pe baza datelor personale și este format din 16 caractere alfanumerice. Numărul de identificare fiscală italian Codice Fiscale (TIN) este similar cu Numărul de securitate socială (SSN) din SUA, Numărul de asigurări naționale din Regatul Unit , Numărul NIE în Spania & numărul BSN din Țările de Jos. Codul fiscal pentru fiecare persoană este unic.
Codice Fiscale este o combinație personală și unică de litere și numere pentru a identifica orice persoană din Italia . Singurul Codice Fiscale (cod fiscal italian) valid este doar eliberat direct de Agenzia delle Entrate (Autoritatea Fisica Italiană) și este calculat pe baza informațiilor personale. numele și prenumele complet(e), data și județul nașterii. De asemenea, nu are nicio fotografie a proprietarului (ca oricare alt act de identitate valabil).

Cum să generați Codice Fiscale?

Îți poți calcula chiar tu Codice Fiscale neoficial pentru a verifica dacă este valid (sau/și dacă nu-ți amintești să ai unul). Căutare Cod fiscal: Generator de cod fiscal Italia / generator de cod fiscal: calculator italian de coduri fiscale și introduceri clare cum să generați codul dvs. fiscal italian.

Cum îmi verific Codice Fiscale?

Verificați valabilitatea Codice Fiscale cu indicații clare. Un Codice Fiscale (Codul fiscal italian) este similar cu un SUS Număr de securitate socială (SSN), dar rețineți că „SSN” în Italia înseamnă cu totul altceva.

Codice Fiscale este valabil, dar nu mai aveți certificatul?

Îl poți întreba oricând pe cel nou. Procesul este întotdeauna același cu cel de a cere un nou Certificat de Codice Fiscale.

Ce puteți face cu numărul dvs. fiscal?

Codul fiscal nu este doar pentru plata impozitelor în Italia. Pe lângă faptul că aveți nevoie de el pentru a putea studia și lucra în Italia (și ca liber profesionist), pentru a deschide un cont bancar, pentru a închiria (pentru mai mult de 30 de zile) sau a cumpăra o casă, a semna contracte de utilități, chiar și pentru a face achiziții online sau pur și simplu pentru a obține un contract SIM/telefon mobil și multe alte ocazii de a primi acces la o varietate de servicii. Cardul SIM cum ar fi Iliad puteți cumpăra și acum de la supermarketuri precum ESSELUNGA.
În majoritatea cazurilor trebuie să vă înregistrați la Serviciul Național de Sănătate Italian (SSN Servizio Sanitario Nazionale), dacă stați aici pentru o perioadă mai lungă de 90 de zile și aveți nevoie de el chiar și după ce ați folosit Codice Fiscale (Codul fiscal italian) pentru a vă înregistra cu Serviciul Național de Sănătate Italian (SSN Servizio Sanitario Nazionale), cardul italian de asigurări de sănătate (Tessera Sanitaria) va avea Codice Fiscale Italia tipărit în spatele acestuia pentru a fi ușor de utilizat, atunci când vi se cere să îl scanați.
Cartul italian de asigurări de sănătate (Tessera Sanitaria) are aceeași durată a permisului de ședere, în timp ce Codice Fiscale ( Codul fiscal italian) nu expiră. Înseamnă că, chiar și atunci când cardul italian de asigurări de sănătate (Tessera Sanitaria) expiră, îl puteți utiliza în continuare ca cod fiscal italian (număr de identificare fiscală Italia).
Sper că am răspuns la întrebarea dvs., Cum să obțineți Codice Fiscale online Italia, până acum, dacă nu, puteți oricând OBȚINEȚI AJUTORUL MEU  (consultați toate informațiile gratuite sau cereți ajutor). Succes pentru a rămâne în Italia pentru petrecere a timpului liber & studiați sau poate chiar să vă începeți noua viață (de muncă) aici! Nu vei regreta decizia ta de a veni aici. Deja mâncarea este atât de bună! Bucurați-vă de 😉 Aș fi mai mult decât bucuros să pot ajuta: OBȚINE AJUTOR PENTRU A COMPLETA FORMULARUL DE APLICARE PENTRU DVS.